Türkiye'nin nektarlı bitkileri , polenleri ve balları - Sorkun, Kadriye (Palme Yayınları, 2008)
Türkiye, yaklaşık 10.000 bitki türünün doğal olarak yetiştiği oldukça verimli bir ülkedir. Ülkemizde doğal veya kültüre alınan yaklaşık 450 bitki türünün nektarlı olduğu ve arıcılık için önem taşıdığı bilinmektedir. Bu kitapta arıcılık için en önemli olan 300 adet doğal ya da kültüre alınmış bitkinin tanıtımı yapılmıştır. Kitapta yer alacak bitkilerin seçimi sırasında arıcılıktaki önemlerine öncelik verilmiş olmakla beraber, bitkinin vejetasyonu da dikkate alınmıştır.