Fiziksel kimya : öğrenci çözümleri kitabı - Engel, Thomas; Basan, Satılmış (Ankara: Palme Yayınevi, 2017)
Bu kitabın üçüncü baskısı daha önceki baskıları kullanan ve inceleyenlerin eleştirileri dikkate alınarak hazırlandı. Amacımız bir taraftan fiziksel kimyanın alt displinleri ile ilgili temel ilkeler üzerinde yoğunlaşırken diğer taraftan ulaşılabilen tüm alanlarında öğrencilere bilgi sağlamak olarak kaldı. Fiziksel kimyanın önemini vurgulamak için, bu alanda yapılan yeni araştırmalarla sağlanan gelişmeler de sunuldu.
2
Keywords: Chemistry -- Physical and theoretical; Kimya -- fiziksel ve teorik