Fizik öğretimi : kuramsal bilgiler ve örnek etkinlik uygulamaları - Şen, Ahmet İlhan (Ankara: Pegem Akademi, 2017)
Ülkemizde fizik eğitiminin gelişimi ile birlikte akademik alanda çok sayıda nitelikli araştırmalar, projeler ve yayınlar yapılmaktadır. Ancak gerek uluslararası gerekse ulusal anlamda yapılan bu çalışmaların öğretimdeki uygulamalara nasıl yansıtılacağına yönelik kolay erişilebilir kaynak eksikliği bulunmaktadır. Bu kitap eğitim fakültelerinin Fizik Öğretmenliği programlarındaki Fizik Öğretim Yöntemleri I, II ile diğer alan eğitimi derslerine yönelik bir kaynak olarak hazırlanmıştır. Kitap aynı zamanda benzer amaçla pedagojik formasyon gibi eğitimlerde de öğretim materyali olarak kullanılabilir. Ayrıca halihazırda görev yapan fizik öğretmenlerimiz de derslerini zenginleştirmek için bu eseri bir araç olarak değerlendirebilirler. Bunun dışında kitap her ne kadar fizik öğretimi odaklı olsa da, ele alınan konu ve kavramlar bakımından bütün fen bilimleri öğretmen adayları ile öğretmenleri de bu eserden faydalanabilir. Kitapta yer alan bölümler fizik/fen bilimleri öğretiminde faydalanılan kuram, yaklaşım, model ve yöntemlerle birlikte alan yazında tartışılan güncel problemleri içermektedir. Her bir konu öncelikle kuramsal olarak temel düzeyde açıklanmış, daha sonra uygulamalı olarak etkinlikle örneklendirilmiştir. Bölümlerin sonunda ilgili bölümün kazanımlarını temel alan değerlendirme soruları bulunmaktadır. Ayrıca yazar/lar tarafından konu ile ilgili yararlanabilecek kaynaklar önerilmiştir.
2
Keywords: Education; Eğitim -- Öğretim; Fizik