Yüz defa ölen adam - Karaoğlu, Bekir (Seçkin Yayıncılık, 2018)
Bilimsel keşifler hangi tarihsel şartlar altında gerçekleşti? O bilim insanları özel hayatlarında hangi trajedileri yaşadılar? Hangi tesadüfler tarihin akışını değiştirdi? Üniversite fizik ders kitaplarıyla tanıdığımız Profesör KARAOĞLU sizlere bir sohbet havası içinde bu insan manzaralarını hikaye ederken, yeri geldiğinde karmaşık fiziksel olayları da kolay anlaşılır bir dille açıklıyor. İşte resmi tarihin ötesinde kalan ayrıntılardan birkaç örnek: • Einstein'ın hayatında son zamanlara kadar gizli kalmış olan sır neydi? • Binlerce patent sahibi Nikola Tesla nasıl sefalet içinde öldü? • Hidrojen bombasını yapmış olmasına rağmen, fizikçi Andrei Sakharov nasıl Nobel barış ödülü alabildi? • DNA molekülünü keşfederek Nobel ödülü alan Watson ve Crick etik davrandılar mı? • Fransa'nın yetiştirdiği en büyük fizikçi Paul Langevin, Alman işgali altındaki ülkesinden nasıl kaçırılabildi? • Dünya üzerinde haritalarda gösterilmeyen gizli şehirler olabilir mi? ve biliminsanlığını kariyer olarak seçmek isteyenler için pek çok ilham verici anektotlar...