Genel biyoloji laboratuvar kılavuzu - Arslan, Orhan; Bahar, Mehmet; Özel, Alev. (Ankara: Palme Yayıncılık, 2015)
Bu kitap; Eğitim Fakültelerinde okuyan Biyoloji Eğitimi ve Fen Bilgisi Eğitimi öğrencileri ile Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü öğrencilerinin genel biyoloji konularını anlamasına yardımcı olacak ve ihtiyaçlarını büyük ölçüde karşılayacak ve katkı sağlayacak niteliktedir. Kitabın ihtiva ettiği 11 bölüm, genel botanik ve zooloji konularını içeren deneylerden oluşmaktadır. Öğrencilerin deneyi gerçekleştirirken yapacakları hataların en aza indirilmesi amacıyla, kitaba dört yüzden fazla fotoğraf koyulmuş, böylece deneylerin tüm aşamalarının açıkça gösterilmesine gayret edilmiştir.
2
Keywords: Biology; Biyoloji