Genel fizik - Çolakoğlu, Kemal (Palme Yayıncılık, 2016)
Bu kitap, kırk yıldan fazla bir süre okuttuğum "Genel Fizik" dersinin ders notlarının geliştirilmesi sonunda oluşmuştur. Kitabın ilk basılı hali "Temel Fizik" adı ile 1984'te yayınlanmış, daha da geliştirilen ikinci baskısı "Genel Fizik" adı ile 1987'de okuyucularla buluşmuştur. Geçen zaman içinde, gelen yoğun istek üzerine, bu kitap daha geliştirilerek bugünkü haline ulaşmıştır. Bu baskıda kitabın ana kurgusu sabit tutuldu, fakat yaklaşık yüzde otuz oranında çözülmüş örneklerle zenginleştirildi. Ayrıca, bütün şekiller yeniden çizilerek, görselliği artırmak amacı ile olabildiğince renklendirildi. Her bölüm içine kısa "soru" metinleri kondu, cevapları da bölüm sonlarında verildi.