İnorganik kimya - Kaya, Cemal (Palme Yayıncılık, 2011)
İnorganik kimya alanının oldukça geniş olması bu alanda ders kitabı yazmayı güçleştirdiği açıktır. Kapsamın sınırlandırılmasında lisans düzeyinde iki dönemlik bir öğretim esas alınarak, birinci ve ikinci dönem konuları İnorganik Kimya 1 ve İnorganik Kimya 2 olmak üzere iki kitap halinde okuyucuya sunulmuştur. İlk kitapta atomun yapısı, kovalent bağlanma, moleküler geometri, moleküler simetri, moleküler orbital kuramı, iyonik bağlanma ve katı hal konuları yer almaktadır. İnorganik kimyanın kuramsal temelleri olan bu konular, neden, niçin ve nasıl sorularına yanıt vererek şekilde sunulmuştur. Simetriye ayrı bir özen gösterilmiş, titreşim (İnfrared ve Raman) spektroskopisi ve moleküler orbital uygulamaları örnekler ile açıklanmıştır.