Gravite ve manyetik yöntemler ve uygulamaları - Ateş, Abdullah (Ankara: Gazi Kitabevi, 2017)
Gravite ile problemlerin çözümü ve analizi.1-Gravite YÖnetimi 2-Newton Potansiyeli 3-Yerçekimi Ivmesi 4-Es Potansiyel Yüzeyler 5-Gravite YÖnteminde Ölçülerin Alinmasi 6-Gravite Düzeltmeleri 7-Yogunluk Bulma YÖntemleri 8-Rezerv Tayini 9-Mikrogravite 10-Manyetik YÖntem 11-Manyetik YÖntemlerde Kullanilan Parametreler 12-Yer Manyetik Alaninin Incelenmesi 13-Yer Manyetik Alaninin Elemanlari 14-Yer Manyetik Alaninin Yer Yuvari üzerinde Dagilimi 15-Gauss Durumlari 16-Kayaçlarin ve Minerallerin Miknatislanmasi 17-Manyetik YÖntemlerde Ölçümlerin Alinmasi 18-Manyetik Ölçülerde Yapilacak Düzeltmeleri 19-Gravite ve Manyetik YÖntemlerde Veri Islem 20-Gravite ve Manyetik Ölçülerin Yorumu 21-Ters Problem çÖzümü (Tanitim Bülteninden)
Kaynakça vardır.
2
Keywords: Geophysics; Jeofizik; Maden araştırma -- Jeofiziksel metotlar; Prospecting -- Geophysical methods