Genel fizik ve teknolojinin bilimsel ilkeleri - Ayvacı, Hakan Şevki; Orbay, Metin; Öner, Feda (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2015)
Bu kitap, Eğitim Fakültelerinin Sınıf öğretmenliği, Fen Bilgisi öğretmenliği ve Malematik öğretmenliği bölümlerinde okutulan"Genel Fizik", Meslek Yüksek Okullarının Teknik Programlarında okutulan"Teknolojinin Bilimsel İlkeleri" dersi ile Ziraat Fakülteleri başta olmak üzere birçok fakültede okutulan"Genel Fizik" dersini alan öğrencilere yönelik olarak hazırlanmıştır. "Genel Fizik" ve"Teknolojinin Bilimsel İlkeleri" dersinin kur tanımlarına bağlı kalınarak hazırlanan bu kitapta, orta öğretimden yüksek öğretime geçiş yapan öğrencilerin fizik ve özellikle matematik konularındaki hazır bulunuşluk seviyeleri göz önüne alınarak konuların anlatımı yapılmıştır. Bölüm yazarları fakülte ve yüksekokullarda bizzat bu dersleri yürüttükleri için ders sürecinde karşılaşılan ve karşılaşılması muhtemel problemleri yakından bilmektedirler. Dolayısıyla, her bir bölüm içerisinde konuların daha anlaşılır olması için çok sayıda çözümlü örneğe yer verilmiştir. öğrencilerin fiziğe karşı geçmişten gelen olumsuz önyargılarının aşılmasına yönelik olarak fizik konuları günlük hayatla ilişkilendirilmeye çalışılmıştır. Bölüm sonlarında konularla ilgili çok sayıda örnek soru verilmiş olup, problemlerin çözümü sürecinde güçlük çeken öğrencilerimiz doğrudan elektronik posta adresleri verilen yazarlardan yardım alabilirler.
Kaynakça vardır.
2
Keywords: Fizik; Physics