Laboratuvar güvenliği - Canel, Muammer (Gazi Kitabevi, 2016)
Kimyasal maddelerin fiziksel , kimyasal ve toksikoljik özelliklerini ve bu maddelerin canlılar üzerindeki etkilerini bilmek önemlidir. Bu tür maddelerin tehliklerini bilmek kadar kimyasal süreçlerle ilgili cihaz, malzeme ve sistemleri kullanmak ve gerekli güvenlik önlemlerini almak da hem çalışan kişilerin sağlığı açısından, hem de çevre kirliliğine neden olmamak açısından oldukça önemlidir.