Teoriden pratiğe fen bilimleri öğretimi (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2017)
Fen bilimleri dersini hem pedagojik hem de alan bilgisi bakımından rahatlıkla uygulayabilen öğretmenler daha donanımlı nesiller yetiştirecektir. Bu sebeple bu kitabın yazımında bu amaca hizmet etme düşüncesi ile yola çıkılmıştır. Fen bilimleri dersi yapısı gereği dinamik bir süreci ve çok boyutlu olma özelliğini taşımaktadır. Bu bağlamda kitap; Bilim, Bilimin Doğası, Bilimsel Süreç Becerileri, Çağdaş Öğretim Yöntem ve Teknikleri, Kavram Öğretimi, FeTeMM Yaklaşımı, Argümantasyon, Alternatif Ölçme Değerlendirme Tekniklerinin öğretimi ve uygulaması gibi ülkemizde ve dünyada fen eğitimi sürecinde sıklıkla kullanılan yaklaşımları ele almaktadır. Her bir bölüm, alanında uzman akademisyenler tarafından hazırlanmıştır. Kitapta, konu ve kavramların sadece bilimsel bilgi boyutu ile sınırlı kalınmayıp uygulamalarla anlaşılırlıkları ve farklılıkları ortaya konulmaya çalışılmıştır. Bu sayede de daha donanımlı bireylerin yetiştirilmesine katkı sağlanacağı düşünülmektedir. Bu kitap öğretim programlarının gelişimi ve değişimi boyutunda fen bilimleri dersini en yeni ve çağdaş yaklaşımlar ışığı ile aydınlatmayı amaçlamaktadır. Bu bağlamda fen bilimleri öğretimi sürecinde kullanılan yöntem ve tekniklerin teorik açıklamalarının ardından uygulayıcılar için yol gösterici ders planlarına ve etkinliklere yer verilerek alanında bir başvuru kaynağı olmayı hedeflemektedir. Kitap, fen bilimleri, fizik, kimya, biyoloji öğretmen adayları, öğretmenler, yüksek lisans öğrencileri ve akademisyenler için referans kitabı özelliği taşımaktadır.
Bölüm sonlarında kaynakça vardır.
2
Keywords: Bilim -- teknoloji -- sağlık; Eğitim; İlk öğretim; İlkokul konuları; Science -- technology -- health