Moleküller simetri - Kaya, Cemal (Palme yayıncılık ;, 2010)
Kiristal, molekül ve kiralitenin keşfi ile kimyada kullanılmaya başlanan simetrinin kimyasal uygulamaları büyük ölçüde moleküler simetriye dayanır. Moleküler simetri özellikle moleküler yapı ile ilişkili karmaşık problemlerin çözümünü basitleştirir. Bilindiği gibi, bir bulgu için en iyi açıklama en basit olanıdır. Simetrinin analiz yöntemleri, bir anlamda, bu kuralın bir uygulamasıdır. Simetri ile problem çözme grup kuramının ilkelerine dayanır ve farklı bir anlatım biçimini gerektirir. Örneğin kiral molekül klasik olarak ayna görüntüsü ile çakışmayan molekül olarak tanımlanır. Oysa simetriye göre, dönme yansıma ekseni içermeyen molekül kiraldir.