Fizikokimya - Levine, Ira N. (Ankara: Palme Yayıncılık, 2015)
Fizikokimya, fen ve mühendislik bilimleri alanında çok sayıda öğrencinin eğitimlerinde önemli bir yer teşkil eden temel derslerden biridir. Yabancı dille yazılmış çok sayıda Fizikokimya ders kitabı mevcut olmasına rağmen çok az sayıda Türkçe olarak hazırlanmış kitap mevcuttur. Elinizde tuttuğunuz bu kitap, Türkçe eğitim veren birçok üniversitemizde Fizikokimya dersleri için kaynak kitap olarak önerilen ve kullanılan, Ira LEVINE'nin "PHYSICAL CHEMISTRY" kitabının 6. Baskısından çeviridir. Kitabın çevirisi, 11 farklı ilimizdeki 13 üniversitede görev yapan toplam 21 öğretim üyesinden oluşan çeviri kurulunun titiz ve özverili çalışmaları sonucunda tamamlanmıştır. Kitap, üniversitelerimizde eğitim gören veya Fizikokimya'ya ilgi duyan herkesin rahatlıkla anlayabileceği ve takip edebileceği yeni bir kaynak ders kitabı olarak sizlerin dikkatine sunulmuştur.
Kaynakça ve dizin vardır.
2
Keywords: Chemistry; Fiziksel Ve Kuramsal Kimya; Kimya