Optik konusuna giriş - Pedrotti, Frank L. (Ankara: Palme Yayıncılık, 2014)
Optik Konusuna Giriş kitabında niyetimiz, giriş düzeyindeki modern optiği orta düzeyde öğretmektir. Bu ders kitabını kullanmak için öğrencilerin analiz temelli giriş düzeyinde fizik dersleri serisi ile en az iki dönemlik analiz derslerinden oluşan bir hazırlık eğitimi almış olmaları gerekir. Bu kitaptaki konular klasik optiğin geleneksel konularını ve modern optiğin birçok konusunu kapsamaktadır. Kitaptaki konular çeşitli bir dönemlik derslerin farklı vurgularla verilmesini kolaylaştırmayı amaçlamaktadır. Kitap, buna ek olarak, ikinci, üçüncü veya son sınıf fizik ve mühendislik öğrencileri için tam bir yıl süreli bir optik dersi için gereğinden daha fazla konu içermektedir.
2
Keywords: Optics; Optik