Kent ekolojisi - Ketenoğlu, Osman (Ankara: Palme Yayıncılık, 2015)
Kitapta kent e kolojisine biyolojik ve ekolojik açıdan yaklaşılarak, bir kent kurulduktan sonra insan etkisiyle kent ekosisteminde meydana getirilen ve genellikle önemsenmeyen yada ihmal edilen bu ekolojik değişimler vurgulanmak istenmiş ve kent ekosisteminin de doğal ekosistemlerde olduğu gibi tüm ögeleriyle bir bütün olduğu vurgulanmaya çalışılmıştır.
2
Keywords: Kent ekolojisi -- Biyoloji; Kent ekosistemi; Urban ecology -- Biology; Urban ecosystems