Fortran ve python ile sayılsal fizik - Karaoğlu, Bekir (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2013)
Günümüzde bilgisayarların hesaplama gücü fizikte başlıca eğitim ve araştırma araçlarından biri olmuştur. Bilinçli sayısal hesap yapabilmenin ilk adımı, bilgisayarların sayısal verileri nasıl sakladığını ve aritmetik işlemleri hangi kurallara göre yaptığını bilmektir. Daha sonra, sayısal analiz yöntemleriyle her türlü matematik problemi çözülebilir: Türev, integral, kök bulma, diferansiyel denklem çözme, matris işlemleri... Bu kitap, sayısal hesap için en güçlü iki program dilinde (Fortran ve Python) sayısal analiz yöntemlerini fiziğin değişik alanlarından bol örnekle öğreten bir ders kitabıdır. Her konuda önce teorik açıklama verilmiş, uygulanan sayısal yöntem ve yazılan program metin içinde verilmiştir. Sayısal Fizik konusunu açık ve modern bir dille öğrenmek istiyorsanız bu kitap en değerli yardımcınız olacaktır.
Dizin vardır.
2
Keywords: Fizik; Physics