Genel kimya : ilkeler ve modern uygulamalar 2.cilt - Petrucci, Ralph H. (Palme Yayınları, 2012)
Bu kitapta, maddelerle uğraşan öğrencilerin gereksinmeleri gözönüne alınarak genel kimya okuyan öğrencilerin önemli bir kısmının yalnızca kimya alanında ilerlemeyeceği, biyoloji, tıp, mühendislik, çevre, ziraat vb. alanlarda öğrenim göreceği öngörülmüştür. Bazı öğrencilerin ise göreceği yegane kimyanın genel kimya olduğu bilinciyle hareket edilmiştir. Bu kitap düzenlenirken bütün öğrencilerin gereksindiği bilgiler verilmeye çalışılmıştır.