Organik kimya : yapı ve işlev - Vollhardt, Peter (Palme yayıncılık ; 859, 2014)
Organik Kimya kitabının altıncı baskısı çok sayıda yeni problem içermektedir. Ayrıca her bölümde çözülmüş alıştırmalar (Kavramlarla Çalışma) vardır. Yine her bölümün sonunda çözülmüş "Bölüm Pekiştirme Soruları" verilmiştir. Son olarak, kitap boyunca bölüm sonu sorularının sayıları arttırılmıştır. Bütün bunlardan amaç öğrenciye problem çözme yeteneği kazandırmaktır. Bu el kitabı verilen yeni problemlerin çözümünde izlenen yolu gösterecektir. Çözüm formatı, öğrencinin her bir problemin çözüm yollarını, her bir yolun nereye götüreceğini, ne kadar verimli olacağını ve nihayet sonraki basamağa geçişi düşünmesine yardımcı olmak üzere düzenlenmiştir. El kitabındaki orijinal çözümlerin çoğunda olduğu gibi, bu yeni çözümler de başarılı bir strateji geliştirilebileceğini gösteren "düşünme haritası" çıkarmaya yardımcı olmayı amaçlamıştır. Eğer öğrenciler bu kitabı basit bir yanıt el kitabı olarak değil, bir yol gösterici olarak ele alırlarsa, bu dersi çok daha başarıyla tamamlayacaklarına inanıyorum.