Ekotoksikoloji'nin Temel İlkeleri = Fundamentals of Ecotoxicology - Newman, Michael C. (Palme Yayıncılık, 2013)
Her yıl ekotoksikolojik sorunlar daha karmaşık ve daha geniş mekânsal ve zamansal ölçekleri kapsamaktadır. Bizim pratik anlayışımız, kabul edilebilir yaşam standardını sağlamaya göre gelişmelidir. Tamamen revize edilmiş ve yeni gelişmeleri yansıtan, Ekotoksikoloji'nin Temel İlkeleri 3. baskısı molekülerden küresel sorunlara kadar değişen alanlarda geniş bir bakış açısı sağlamaktadır.