Fiziğin temelleri : 3. kitap - Halliday, David (Palme yayıncılık; 862, 2015)
Halliday (1916-2010) ve Resnick (1923- ) fizik kitabının ilk basımı 1960 yılında çıktı. Daha sonra sürekli yenilenerek basımı devam etti. Bu çeviri, Walker'ın yenilemesi ve önemli katkılarıyla, 2011 yılında en son yayımlanan 9. basımın çevirisidir. Amerikan Fizik Derneği bu kitabı, 20. Yüzyılın en seçkin fiziğe giriş kitabı olarak adlandırıyor. Bu kitap, tüm dünyada fiziğe giriş için en çok kullanılan bir kaç kitaptan biridir. Ülkemizde de, ilk basımı dahil olmak üzere bir çok üniversite tarafından kullanılmış ve kullanılmaktadır.