Evrim neden gerçektir - Coyne, Jerry (Palme yayıncılık; 1173, 2016)
İçinde bulunduğumuz evren hakkında bilimin aydınlattığı mucizeler arasında, hiçbir konu evrim kadar heyecan ve öfkeye neden olmamıştır. Bu muhtemelen hiçbir görkemli galaksi ya da anlık bir nötrinonun etkisinin bu kadar kişisel olmaması nedeniyledir. Evrimi öğrenmek bizi derin bir şekilde dönüştürebilir. Bize yaşamın bütün o muhteşem ve olağanüstü görkemli düzenindeki yerimizi gösterir. Bizi bugün dünya üzerindeki her canlı varlık ve uzun zaman önce ölmüş olan sayısız yaratık ile ilişkilendirir. Evrim bize kökenimiz hakkında, binlerce yıldır bizi hoşnut eden masallar yerine, doğru cevaplar verir. Bazımız bunu derin biçimde korkutucu, diğerlerimiz ise tarifsiz heyecanlı buluruz.