Kristallerin fiziksel özellikleri : tensörler-etkileşmeler-denge özelikleri - Dikici, Mustafa (Seçkin Yayıncılık. Teknik, 2014)
Prof. Dr. Mustafa Dikici tarafından; gözden geçirilmiş ve tamamen yenilenmiş olarak 2. baskısı yapılan kitap; üniversitelerin Fizik ve Kimya bölümleri ile birçok mühendislik bölümlerinde yüksek lisans seviyesinde okutulmakta olan "Kristal Fiziği" ya da "Kristallerin Özellikleri" isimli derse uygun olarak hazırlanmıştır. Kitap, yazarın uzun yıllar bizzat anlattığı Kristallerin Esneklik Özellikleri ve Kristallerin Fiziksel Özellikleri derslerinin notlarından, "Kristallerin Esneklik Özellikleri" isimli kitabının ilk baskısından sonra akademisyenlerden ve öğrencilerden gelen önerilerden ve yılların kazandırdığı mesleki tecrübelerden oluşmaktadır. Kitabın en önemli özelliği ise sade ve basit anlatımının yanında lise seviyesinde matematik bilgisine sahip kişilerin bile çok zorlanmadan okuyup anlayabilecekleri seviyede hazırlanmış olmasıdır. Kitap, yüksek lisans eğitimi görenlere olduğu kadar, mühendislere ve bu konuyu derinlemesine merak edip Türkçe kaynak bulamayanlara da hitap etmektedir. Ayrıca anlatılan konular çok sayıda tablo, problem, şekil ve uygulama ile desteklenmiştir.