Coğrafya öğretimi - Ünlü, Mehmet (Ankara : Pegem Akademi Yayıncılık, 2014)
Coğrafya eğitim ve öğretimi; doğal ve beşeri unsurları tanıtarak onları doğru ve etkin kullanan, yaşadığı alandan küresel ölçeğe kadar çevresini önemseyen, milli değerlere bağlı, vatanını koruyan ve bu anlamda sorumluluk duygusuna sahip bireyler yetiştirmeyi hedefler. Coğrafyayı öğrenen bireyler insan ve doğa süreçleriyle oluşan ekolojik, ekonomik, sosyal ve siyasi ilişkileri coğrafi bilinçle sorgulayan kişiler olurlar. 'Coğrafyayı yaşamak için gerektiği kadar, anlaşmak, savaşmak ve ölmek için de bilmek gerekir '. Bu bilince sahip bireylerin yetişmesi ve yetiştirilmesi için coğrafya öğretiminde rehber olacak bir eser niteliğindeki bu kitap; coğrafya öğretmenliği ve coğrafya pedagojik formasyon öğrencilerinin 'özel öğretim Yöntemleri ' derslerindeki ihtiyacını da karşılayacaktır. Bu çalışma sadece öğrencilere değil aynı zamanda öğretmen adaylarına, coğrafya öğretmeni olarak görev yapan öğretmen ve akademisyenlere başvuru kaynağı olacaktır.
Kaynakça vardır.
2
Keywords: Coğrafya -- Çalışma ve öğretim; Coğrafya -- Çalışma ve öğretim (Orta); Coğrafya -- Çalışma ve öğretim -- Türkiye; Coğrafya -- Eğitim ve öğretim; Çoğrafya -- Çalışma ve öğretim (Yüksek); Geography