Büyük ve küçük ölçekli organik kimya deneyleri - Williamson, Kenneth L. (palme yayıncılık; 745, 2013)
Kitaptaki ilk 15 bölümü, aletli analizlere daha da önem vererek genişlettik. Bu yaklaşımımız gereği, nitel organik analiz bölümünü kitaptan çıkardık (Web sitesine aldık). Akademik çalışmalarda deney, gözlem ve sonuçların irdelenmesinde olağanüstü yararlı olan yaş kimyasal organik analiz yöntemleri organik kimyanın gerçek dünyasında artık kullanılmamaktadır. Bu yöntemlerin yerine spektroskopi yöntemleri [kızılötesi (IR), morötesi/görünür (UV/Vis) ve nükleer manyetik rezonans (NMR) spektroskopisi ve kütle spektrometrisi (MS)] geçmiştir. Biz de bu yöntemlere bu baskıda büyük önem verdik.