Ekoloji'nin temel ilkeleri - Odum, Eugene Pleasants; Barrett, Gary W.; Işık, Kâni (Ankara : Palme Yayıncılık, 2016)
Ekoloji'nin Temel İlkeleri isimli bu kitap, ekoloji alanında öncü bir ders kitabı olmuştur. Odum ve Barrett, kitabın bu baskısında evrimsel ekoloji ile sistem ekolojisindeki ilkeleri, bütünleştirici bir yaklaşımla bir araya getirmişlerdir. Kitapta, temel ekolojik konulara ek olarak ekolojik ayak izi, küresel iklim değişimi, toprak ekolojisi, yangın ekolojisi, metapopulasyon dinamiği, populasyon genetiği, nötral teorisi, peyzaj ekolojisi gibi güncel kavramlar ve konular tartışılmıştır. Ekolojik ilkelerin uygulanması ile ilgili olarak kaynak yönetimi, koruma biyolojisi, ekolojik zehirlenme, ekosistem sağlığı, peyzaj ekolojisi ve onarım ekolojisi gibi güncel konular da kitapta ele alınmıştır. Bu kitap, çevreniz ile ilgili konuları, 21. Yüzyılın gerektirdiği biçimde öğrenmenize yardımcı olacaktır.
Beşinci baskıdan çeviri.
Dizin.
Kaynakça: sayfa 535-581.
2
Keywords: Ekoloji; Ecology