Nicel kimyasal analiz - Harris, Daniel C. (Ankara: Palme Yayıncılık, 2015)
Hedeflerim analitik kimyanın ilkelerinin fiziksel bir şekilde anlaşılmasını sağlamak ve bu ilkelerin, kimyada ve özellikle de yaşam bilimleri ve çevre bilimleri gibi ilgili disiplinlere nasıl uygulandığını göstermektir. Konuyu, titiz, kolay okunabilir ve öğrencilerin birinci ilgi alanları kimya olsun ya da olmasın ilginç bir şekilde sunmaya çalıştım. Malzemenin kimya dışı alanlar için yeteri kadar anlaşılır olmasını, ileri lisans eğitimi ile gerekli derinliği içermesini amaçladım.
Kaynakça var.
2
Keywords: Analitik kimya; Analytical chemistry; Chemical analysis; Chemical engineering; Chemical industry; Chemical technology; Kimya endüstrisi; Kimya mühendisliği; Kimyasal analiz; Kimyasal teknoloji