Coğrafya öğretim yöntemleri : (Liselerde coğrafya eğitim ve öğretim) - Doğanay, Hayati (Ankara : Pegem Akademi Yayıncılık, 2014)
Coğrafya öğretim Yöntemleri, bir ders kitabıdır. öğretim programının içeriğindeki konular; alan öğretmenliği meslek derslerinde, Eğitim Fakültesi Coğrafya öğretmenliği son sınıf öğrencilerine ve Fen-Edebiyat Fakültesi ile Edebiyat Fakültesi Coğrafya Bölümü mezunlarından coğrafya öğretmeni adayı olarak eğitilen öğrencilere okutulmaktadır. Piyasada 'Coğrafya öğretimi ' adı altında değişik eserler bulunur. Elinizdeki çalışmanın 6. baskı içeriği, onlarla pek de örtüşmez. Bu kitap; her coğrafya öğretmeninin bilmesi, uyması ve uygulaması gereken coğrafya eğitiminin ve öğretiminin ilke, yöntem, teknik ve stratejilerini içerir. Alanında tek eser olduğunu ileri sürmek bile mümkündür. Lise Coğrafya öğretmeni adaylarına ve Lise Coğrafya öğretmenlerine, bu alanın eğitim ve öğretiminde yeni bir bakış açısı kazandıracağına inanıyorum.
Kaynakça ve dizin vardır.
2
Keywords: Geography; Coğrafya