Katıhal fiziği - Dikici, Mustafa (Seçkin Yayıncılık. Fen bilimleri, 2013)
Prof. Dr. Mustafa DİKİCİ tarafından; gözden geçirilmiş ve genişletilmiş olarak 3.baskısı yapılan kitap; üniversitelerin Eğitim, Fen, Fen-Edebiyat ve Mühendislik Fakültelerinde okutulan "Katıhal Fiziği I", "Katıhal Fiziği II" ve "Metal Fiziği"derslerine uygun olarak hazırlanmıştır. Kitap, yazarın uzun yıllar bizzat anlattığı ve halen daha anlatmaya devam ettiği "Katıhal Fiziği"derslerinin notlarından, kitabın bir önceki baskısından sonra akademisyenlerden ve öğrencilerden gelen önerilerden ve yılların kazandırdığı mesleki tecrübelerden oluşmaktadır. Kitap; öğrencilerin konuları daha iyi ve kolay anlayabilecekleri bir seviyeden başlayarak çok sayıda örnek ve problemlerle desteklenerek hazırlanmıştır. Bu sayede, Katıhal Fiziği'ne ilk adımı atacak olan öğrencilerin konuyu daha iyi ve kolay anlamaları amaçlanmış, aynı zamanda da bu dersi anlatacaklara, konuları daha iyi ve kolay anlatmalarına olanak sağlayacak şekilde hazırlanmıştır.