Endüstriyel mikrobiyoloji giriş (Palme yayıncılık : 921, 2015)
Mikroorganizmalar birçok gıda ürününün bozulmasına ve canlılarda da hastalıklara neden olmaktadır. Ancak söz konusu canlılar bilinen bu olumsuz özellikleri yanında katma değeri yüksek yeni ürünlerin üretilmesinde yıllardır kullanılmaktadır. Endüstriyel mikrobiyoloji olarak adlandırılan bu alanda, değerli ticari ürünlerin üretilmesi veya önemli kimyasal reaksiyonların gerçekleştirilmesi için büyük ölçeklerde geliştirilen mikroorganizmalar kullanmaktadır. Endüstriyel mikrobiyolojik prosesler, mikroorganizmalarda doğal metabolik reaksiyonların oluşturduğu ürünün aşırı üretimi amacıyla geliştirilmiş şeklidir.