Kanıta dayalı laboratuvar tıbbı : ilkeler, uygulama ve sonuçlar = Evidence-Based laboratory medicine (Palme yayıncılık;, 2010)
Laboratuvar testlerinin istenmesinin amacı öngörülen veya şüphelenilen durum ya da hastalığın test-öncesi olasılığını yükseltmesidir. Bu bağlamda, bireye veya hastaya uygulanan test sonucunun, test-sonrası olasılığı en yüksek düzeye çıkarması beklenir. Laboratuvar testlerinin bu özellikleri testlerin tanısal doğrulukları ile belirlenir. Testlerin tanısal doğruluğu ile ilişkili alan da "Kanıta Dayalı Laboratuvar Tıbbı" başlığında ele alınmaktadır.