Kanıta dayalı laboratuvar tıbbı : ilkeler, uygulama ve sonuçlar = Evidence-Based laboratory medicine (İstanbul: Palme Yayıncılık, 2010)
Laboratuvar testlerinin istenmesinin amacı öngörülen veya şüphelenilen durum ya da hastalığın test-öncesi olasılığını yükseltmesidir. Bu bağlamda, bireye veya hastaya uygulanan test sonucunun, test-sonrası olasılığı en yüksek düzeye çıkarması beklenir. Laboratuvar testlerinin bu özellikleri testlerin tanısal doğrulukları ile belirlenir. Testlerin tanısal doğruluğu ile ilişkili alan da "Kanıta Dayalı Laboratuvar Tıbbı" başlığında ele alınmaktadır.
Bibliyografya s. 529-531 Dizin s. 533-545
2
Keywords: Diagnosis, Laboratory; Evidence-based medicine; Kanıta dayalı tıp; Tanı, Laboratuvar