Çocuklar için çok kısa sürede yapılabilecek fen deneyleri : 10 dakika veya daha kısa sürede yapabileceğiniz 100'ün üzerinde deney - Potter, Jean (Palme Yayıncılık, 2011)
Bu kitap öğretmen, öğretmen adayları ve öğrencilere yönelik olarak, ilköğretim fen bilgisi ile ilgili kavram ve olayları öğrenmede yol göstererek çocuğun kısa sürede kendi başına etkili ve kalıcı öğrenmesine katkıda bulunacağı düşüncesiyle tercüme edilmiştir. Kitapta, öğrencilerin derslerde öğrendikleri bilgileri günlük hayata geçirmeleri esas alınmıştır.