Jeopolitik açıdan sınırlar\ - Karabağ, Servet (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2014)
Günümüz toplumları yerel, ulusal, bölgesel ve küresel olarak hızlı ve yoğun etkileşimin olduğu bir ortamda yaşamaktadır. Bu etkileşimler sosyal, ekonomik, kültürel, çevresel birçok boyutta ve karşılıklı İlişki zinciri içerisinde gerçekleşmektedir. Toplumlar, geçmişte olmadığı kadar birbirinden etkilenir hale gelmişlerdir. Soğuk Savaşın sona ermesiyle birlikte, küreselleşmenin bu etkileşimlere yol açtığına vurgu yapılmakta ve sınırların ortadan kalktığı ya da geçirgen hale geldiği teması işlenmektedir. Ancak küreselleşme günümüzde sık duyulmasına rağmen aslında uzun bir süreçle ortaya çıkan bir olgudur. Günümüzde sıklıkla duyulması, günümüz teknolojilerindeki hızlı gelişmelerle ilgilidir. Küreselleşme siyasi, ekonomik, kültürel, sosyal, ekolojik vb. birçok boyutu içeren ve ölçek olarak dünya ölçeğinde gelişmeleri ve etkileşimleri de tanımlayan bir kavramdır.Günümüz sınırlarını ve temsil ettiği jeopolitik gelişmeleri anlamayı amaçlayan "Jeopolitik Açıdan Sınırlar" adlı bu eser, uzun bir sürecin ve çalışmanın ürünüdür.
1
Keywords: Geology; Jeoloji