Modern fiziğe giriş (Problem çözümlü)\ Sedat Gümüş[...ve başkaları] - Gümüş, Sedat (Ankara: Pegem Akademi Yayıncılık, 2014)
Bir ülkenin kalkınabilmesi ve özellikle modern bir toplum olabilmesi, her şeyden önce bilimsel ve teknik insan gücüne sahip olmasıyla mümkündür. Günümüzde bilimsel çalışmalar sonucunda ortaya çıkan teknolojik gelişmelerin, bireyler tarafından sağılıklı bir şekilde algılanıp yorumlanabilmesi için temel fen bilimleri eğitiminin alınmış olması gerekir. Ancak bu durumda bireyler bilimin önemini anlayıp onun yaşam üzerine etkilerini görüp geliştirebilirler. Bu anlamda, fen eğitimcilerine önemli görevler düşmektedir. Bu kitapta, yirminci yüzyılın başlarında klasik fiziğin cevap veremediği problemlere cevap veren, uygulamaları ile bugün yaşantımızı yakından ilgilendiren, pek çok gelişmeye zemin hazırlayan ve serüvenini henüz tamamlamamış olan "Modern Fizik" konularının sade bir şekilde anlatılması amaçlanmıştır. Bu kitapta yer alan konular 2006-2007 akademik yılından itibaren Eğitim Fakülteleri programlarında yapılan değişiklikler göz önüne alınarak, Fen Bilgisi ve Fizik öğretmenliği bölümlerinde ve Fen-Edebiyat Fakültelerinin Fizik Bölümlerinin dördüncü döneminde okutulmakta olan "Modern Fiziğe Giriş" dersinin kur tanımına bağıl kalınarak oluşturulmuştur. Kitapta verilen kavramların kalıcılığının sağlanabilmesi için her bölüm sonunda çözümlü problemlere yer verilmiştir.
1
Keywords: Fizik; Physics