Fizikte matematik metodlara giriş - Yalçın, Zeynel (Ankara: Seçkin Yayıncılık, 2019)
Bu kitap; Fizik, Fizik Mühendisliği ve Fizik Öğretmenliği programlarında öğrenim gören öğrencilere okutulan "Fizikte Matematik Metodlar" dersi için yazılmıştır. Ancak, Fizik ve Mühendislik alanında lisansüstü öğrenim öğrencilere de hitap etmektedir. Konular, sade bir dil kullanılarak ve çok sayıda şekil, tablo ve grafikle desteklenerek anlatılmıştır. Diğer kitaplardan farklı olarak, pek çok teorem ve özdeşlik detayları atlanmadan ispatlanmıştır. Basitten zora doğru, çok sayıda örnek problem çözümü yapılarak, okuyucunun kendi kendine çalışmasına da imkân tanınmıştır.
1
Keywords: Genel fizik; General physics