Sessiz bahar - Carson, Rachel (Ankara: Palme Yayınevi, 2011)
Günümüz çevrecilik akımı onun özellikle "Sessiz Bahar"la başlattığı büyük tartışmaya çok şey borçludur. Bu tartışmaların bütün yükünü göğüslemiş, çok sıkıntılı dönemler geçirmek zorunda kalmasına rağmen toplum bireylerini tartışmanın odağına çekebilmeyi başarmıştır. "Sessiz Bahar" sistemli bir bilimsel çalışmanın ürünü olmasının yanı sıra, yüreği doğa sevgisiyle dolu, ona verilen zararların sonucunu açık seçik ve net olarak görmenin duygusal yükünü de çok güçlü bir şekilde yansıtan bir kitaptır.
1
Keywords: Doğa; Nature