Genel kimya - Atasoy, Basri (Palme Yayınevi, 2018)
1978 yılında Atatürk Üniversitesi, Fen Fakültesi, Kimya Bölümünden mezun olan Basri Atasoy 1985 yılında mezun olduğu bölümünde organik kimya bilim dalında doktorasını tamamlamış ve 1987 yılında Pittsburgh Üniversitesinde (ABD) araştırmalar yapmıştır. 1989 yılında dahil olduğu Gazi Üniversitesi, Gazi Eğitim Fakültesinde 1993 yılında profesör kadrosuna atanmış ve halen öğretim üyesi olarak görevine devam etmektedir. Otuz sekiz yıllık akademik hayatının ilk yirmi yılında organik kimyada endoperoksitler ve eksosiklik dienler konularında araştırmalar yapan editör son yirmi yılında ise kimya eğitimi bilim dalında yanlış kavramalar, yaratıcı düşünce ile imaj ilişkisi ve özdüzenlemeli öğrenme (öğrenmeyi öğrenme) konularında çalışmalar yapmıştır. Editörün bütün çalışma konuları ile ilgili uluslararası ve ulusal çok sayıda makalesi vardır. 1987 yılından bu yana aralıksız olarak lisans seviyesinde organik kimya dersleri veren editör organik kimya alanında birçok lisansüstü dersler de vermiştir. 1998 yılından bu yana kimya eğitimi alanında yanlış kavramalar, öğrenmeye etki eden faktörler, anlamayı inceleme teknikleri ve `kimyanın bilgi yapısı ve özdüzenlemeli öğrenme konularında lisansüstü dersler vermektedir. Daha önce yayımlanmış olan `Kimyanın Temel Kavramları ve Fen Öğrenimi ve Öğretimi adlı özgün 2 kitabı olan editör yabancı dilden tercüme edilen ve üniversitelerde lisans seviyesinde okutulan genel kimya ve organik kimya kitapları için bölümler tercüme etmiştir. 2007-2008 yıllarında eğitim fakültelerinin öğretim programlarının yenilenmesi sürecinde Gazi Eğitim Fakültesi dekanı olarak etkin görevler üstlenen editör aynı yıllarda YÖK bünyesindeki Öğretmen Yetiştirme Türk Milli Komitesinde üye olarak görev almış ve kimya öğretmenlerinin hizmet içi eğitimi konu-sunda rapor hazırlamıştır.