Genetiğe giriş - Thomas, Alıson (Ankara: Palme Yayınevi, 2019)
Genetiğe Giriş'in ikinci baskının ana amacı, genetiğin üç ana alanına Mendel, moleküler ve populasyon kısa, öz ve kolay okunabilir bir giriş yapmaktır. Kitabı, birinci sınıflar ve biyolojiyi anadal olarak seçecek öğrencilere tam bir genetik temeli vermek ve onları daha ileri çalışmalara hazırlamak için yazılmıştır. Hacimli genel genetik ders kitapları, özellikle genetik hakkında bir bilginiz yoksa, korkutucu olabilir fakat Genetiğe Giriş ilgi çekici, cesaretlendirici ve bilgilendirici bir biçimde yazılmıştır. Daha önce genetik ile boğuşmuş iseniz, bu kitap sizi rahatlatacaktır. İlk önce, Mendel kalıtımının esaslarını ve kromozomların tabiatı- nıi öğretiyor, kantitatif ve popülasyon genetiğine giriş yapıyor. Son üç bölümde ise, genetikte devrime götüren teknikleri içeren, genetiğin temelinde yatan moleküler mekanizmalar takdim edilecektir.
1
Keywords: Genetics; Genetik