Çatışan genler - Burt, Austın (Palme Yayınevi, 2019)
Bu kitap genom setleri ile onların soy hatlarında gözlenen çatışmalarla, genomlar arasında ve hatta hücrenin kendi sitoplazmik materyalinden kaynaklı, çatışmaların ve bunların evrimsel mekanizması, tarihçeleri ve moleküler işleyişlerine ışık tutan, kuramı oldukça renkli, ancak kendisi oldukça sade bir baskıdır.