Matlab uygulamalı analitik geometri - Karakaş, Bülent; Baydaş, Şenay (Ankara : Palme Yayınevi, 2019)
Geometrinin bilinen kayıtlı tarihi M.Ö. 300 yıllarında yazdığı 13 ciltlik Elements kitabının yazarı, dönemin Kralı I. Ptolemy "Geometriyi kestirmeden öğrenmenin yolu yok mu?" diye sorduğunda, özür dilerim, ama geometriye giden bir kral yolu yoktur" diyen Egeli matematikçi Euclides ile başladığı varsayılır. Elementler yapıtı, geometriyi aksiyomatik olarak ele alan ilk eserdir. XIX. yüzyıl sonlarına gelinceye kadar alanında tek ders kitabı olarak akademik çevrelerde okutulan eser değerini bugün de korumaktadır.
1
Keywords: Matlab geometri; Matlab geometry