Bitki ekolojisi - Kılınç, Mahmut (Palme Yayınevi, 2019)
Canlılar ile içinde yaşadıkları ortam arasındaki karşılıklı ilişkiler her gün biraz daha karmaşık hale gelmektedir. İnsan yaşamım çok yalandan ilgilendiren bu karşılıklı ilişkilerin bilimsel olarak incelenmesi ve ortaya çıkan problemlerin belirli yöntemlerle çözülmesi gerekir. Bu problemi çözmeye çalışan, bu problemlerle ilgili inceleme ve araştırmaları kendisine konu olarak seçen bilim dalının adı EKOLOJİ'dir. İnsan topluluklarının geleceğini güvence altına almak amacıyla doğal kaynakların araştırılması, korunması ve geliştirilmesi içinde bulunduğumuz yüzyılın bir gereğidir. Bunu yapabilmek için de doğal kaynaklar hakkında çok geniş bilgilere gereksinme duyulmaktadır.