Modern moleküler biyoloji - Dilsiz, Nihat (Palme Yayıncılık, 2017)
Moleküler Biyoloji bilimi 21. Yüzyılın başından günümüze kadar geçen süreçte gelişen teknoloji ile birlikte çok hızlı bir ivme kazanmıştır. Bu bilim dalı özellikle organizmaların genomlarını oluşturan nükleotit dizilerinin sekanslanması, nükleik asit moleküllerinin fonksiyonlarını ve gen ekspresyonunu etkileyen epigenetik faktörler hakkında yeni bilgilerin ortaya çıkması ile baş döndürücü bir hal almıştır. Yaşamın moleküler temeline yönelik bir bilim olarak ortaya çıkan Moleküler Biyoloji alanında Türkçe kaynak yok denecek kadar azdır. Kitabın bu alandaki öğretim elemanlarına ve öğrencilere yararlı olabileceğini ümit ediyorum