Rüyalarını türkçe gören bir alman bilim adamı : ord. prof. dr: Curt Kosswig - Demirsoy, Ali. (Ankara : Palme Yayınevi, 2017)
Türkiye Cumhuriyeti'nin yükseköğretim kurumlarının çağdaş bir üniversite yapısına dönüşmesi, bilinmesi ve ders alınması gereken bir dönüşümdür. Bu dönüşümde yer alan yerli ve birçok yabancı bilim adamının katkısı vardır. Biyoloji alanında bu dönüşüme önemli katkılarda bulunun, sonunda rüyalarını Türkçe görerek ölen ve eşi ile birlikte bir Müslüman mezarlığına vasiyeti üzerine gömülen, bir Türk kadar yurtsever Ord. Prof. Dr. Curt Kosswig'i en az benim bakış açımla gelecek kuşaklara tanıtmanın bir görev olduğuna inandığım için bu kitabı kaleme aldım.
1
Keywords: Bilim adamları; Scientists