Organik kimya: $b yapı ve işlev / $c Peter Vollhardt, Neil Schore; çeviri editörleri Tahsin Uyar, Fatma Sevin Düz. - Vollhardt, Peter; Düz, Fatma Sevin; Schore, Neil.; Uyar, Tahsin (Ankara: Palme Yayınevi, 2011)
Bu altıncı baskıda, gerçek olaylar ele alınarak, kimyasal kavramları uygulamada, organik moleküllerin tepkimeye girme kabiliyetleri, mekanizmaları ve sentetik analiz temaları ile pekiştirdik. Canlı bilimi, endüstriyel uygulamalar, yeşil kimya ve çevre izleme ve temiz tutma ile ilgili konularda organik kimyanın yeni uygulama alanlarını dahil ettik. Bu baskı, sentez ve yeşil kimya ile ilgili 100 den fazla yeni ve yeniden düzenlenmiş temel problemleri ve yeni bir yaklaşım olan "Haydi Çöz"problemlerini içermektedir.
1
Keywords: Organic chemistry; Organik kimya