Genel kimya - Chang, Raymond; Aksoy, Serpil; Goldsby, Kenneth A.; İnam, Recai (Ankara: Palme Yayınevi, 2014)
Bu kitabın giriş cümlesi şöyledir: "Kimya, hem doğal hem de sosyal alanlarda dünyamız için hayati öneme sahip, gelişmekte olan aktif bir bilimdir". Kitap boyunca "Kimya İş Başında" adlı okuma parçaları ve "Kimyanın Gizemi" metinleri, hayatımızın her alanında yer alan ve etkin olan kimya biliminin özgün örneklerini bizlere sunmaktadır.
1
Keywords: Chemistry; Kimya