Moleküler biyoloji ve biyoteknoloji için matematiksel hesaplamalar - H.stephenson, Frank (Palme Yayınevi, 2018)
Moleküler Biyoloji ve Biyoteknoloji için Matematiksel Hesaplamalar kitabının üçüncü baskısı, moleküler biyoploji ve biyoteknoloji tekniklerini kullanan araştırmacıların hangi tür hesaplamaları kullanacağını ve nedenlerini anlamalarına yardımcı olacaktır. Biyoteknoloji ve moleküler biyoloji alanında araştırmalar çok fazla miktarda hesaplama gerektirir. Bir veri kümesinin sonuçları çalışma metninin esasını oluşturur. Yanlış denklem tipini seçerek yapılan bir hata, bir araştırma projesi veya haftalarca süren çalışma ve araştırmaların başarısını tam bir başarısızlığa dönüştürenilir. Örneğinizi test ettiğiniz ortamda bir örneğin büyümesi için gerekli sürenin ya da çoklu değişkenlerin sentezinin hesaplanması mümkün olabilir.Kullanımı kolay bu kaynakta, Stephenson, birçok öğrenci, teknisyen ve araştırmacı için bir kesişim noktası olan biyoteknoloji ve moleküler biyoloji labaratuvarlarının günlük çalışmaları ile ilgilşi matematik ve istatistikleri ele almıştır. Bu kitap, bu kapsamdaki labaratuvar çalışmaları için gerekli tüm temel matematiksel ve istatiistiksel işlemleri kapsamaktadır ve hem öğrenciler hem de deneyimli profesyoneller için vazgeçilmez bir kaynaktır.