H20 ve unutmanın suları - Illich, Ivan. (İstanbul : Yeni İnsan Yayınevi, 2017)
Modern endüstriyel toplumun, insanın maddeyle, yani eşyayla, kendi yarattığı araçlarla ve kültürle biçimlenen doğayla ilişkisinde yarattığı radikal dönüşüm. Buna Illich'in kavramlar sözlüğünden ödünç alarak, yozlaşma da diyebiliriz.
1
Keywords: Modern endüstriyel toplumun; Modern industrial society