Başka bir köylülük mümkün - Özkaya, Tayfun (Yeni İnsan Yayınevi, 2019)
Köylülüğün rolüne geleneksel ve modern perspektiflerden bakmak zorunda mıyız? Başka yollar, alternatifiler yok mu? Sürdürülebilir, onarıcı ve dayanıklı bir köylülük, hangi kırsal politikalar ile mümkün? Ekolojik hassasiyetleri olan, biyoçeşitliliği önemseyen, insanlığın doğaya verdiği tahribatı durdurmak hatta tersine çevirmek isteyen köylüler ile nasıl etkileşim kurulabilir? Kentteki benzer duyarlılıkları taşıyan kitlelerle, kır arasında nasıl bağlar kurulabilir? Son olarak kimseye muhtaç olmadan, haysiyetli ve insana yakışır bir kırsal hayatı kurmak isteyenler neler yapabilir?