Kafkasya ve kafkas ülkeleri coğrafyası - Özey, Ramazan (Pegem Akademi Yayıncılık, 2020)
Karadeniz'in kuzeydoğusundaki Taman Yarımadası'ndan, Hazar Denizi'nin batısındaki Apşeron Yarımadası'na kadar uzanan dağlık bölgeye Kafkasya adı verilir. Bir başka tanımlamayla Kafkasya, Kafkas sıradağlarının ikiye böldüğü, kuzeyde Don ağzı, Maniç çukurluğu ve Kuma ağzı hattından, güneyde Aras Nehri ve Kars Platosu'na kadar uzanan bölgenin genel adıdır.