Genel coğrafya - Sever, Ramazan; Yazıcı, Hakkı; Koca, Nusret (Pegem Akademi Yayıncılık, 2018)
Bilindiği üzere Yüksek öğretim Kurulu`nca eğitim fakültelerinin ilköğretim bölümlerinde okutulan ders programları ve ders içerikleri 2006-2007 yılından geçerli olmak üzere yeniden düzenlenmiştir. Bu kapsamda daa önce sınıf öğretmenliği anabilim dallarında "Coğrafyaya Giriş" adıyla okutulan ders, yeni düzenlemeyle "Genel Coğrafya" adını almıştır. Genel Coğrafya dersinde sınıf öğretmeni adaylarına; coğrafyanın konusu, ilkeleri, bölümleri, gelişimi, evren ve güneş sistemi, dünyanın şekli, fiziki özellikleri, hareketleri ve bu hareketlerin sonuçları ile harita bilgisine ait genel bilgilerin kazandırılması hedeflenmiştir.